Dj Wodzirej na Wesele
Witam
zaznaczę na początku (żeby nie było) jestem stronniczy i tendencyjny ;-)))
pracuję już od wieeeeeelu lat jako dj wodzirej na weselach jednak ta forma oprawy muzycznej jest w dalszym ciągu traktowana jak zło konieczne lub tańsza alternatywa dla zespołu muzycznego. jestem propagatorem idei muzyki mechanicznej na weselu, a jednocześnie zdecydowanie mówię NIE wszystkim "puszczaczom" muzyki. laptop i dwie plastikowe kolumienki to nie jest to co powinno znaleźć się na tak ważnym przyjęciu jak wesele.
nie traktujcie tego postu jak reklamę mojej tylko działalności, ale zastanówcie się czy dobry Dj nie jest lepszym rozwiązaniem niż przeciętny zaspół. i zaraz posypią się głosy, że wszędzie kłócimy się co lepsze dj czy zespół, nie o to idzie chcę tylko zwrócić uwagę na istnienie takiej alternatywy, bo być może wielu nie zastanawiało się nawet nad wyborem dj-a, a może warto.
- Zaloguj się lub utwórz konto, by komentować
Koledze przyznaję rację...
Witam serdecznie, heh, dlaczego przyznaję rację? Bo tez jestem, Dj-em, prezenterem też mówię NIE!!! PUSZCZACZOM!!! Jeżeli chodzi o plastikowe kolumienki to ripostuję ja gram z plastiku ( renomowanej firmy) mało ważne. "Dj i wesele" był czas pionierów takiego rozwiązania jako muzycznej oprawy wesela, niestety... Był czas. W ostatnim czasie wielu Dj-ów (klubowych) wzięło się za prowadzenie wesel jako lepsze źródło dochodów i różnie to wychodzi, jeżeli taki Dj ma obstukany mikrofon i kontakt z ludźmi to Ok, zostaje zmiana stylu muzycznego, ale jak ktoś granatem oderwany od konsoli w zadymionego klubu z konsoletą w najmniej widocznym miejscu ma poprowadzić tak ważną uroczystość.. To już jego problem. Tak jak kolega wcześniej proszę nie traktować tego jako reklamę, chodzi o dobro klienta, Pary często kierują się ceną, wybiorą DJ-a ( tylko z nazwy) i co zdziwko? Wtedy rozchodzi się opinia o Dj-ach źle, źle, źle!!! Dlatego też proszę korzystać ze sprawdzonych ludzi i po raz kolejny przyznając rację koledze cytuję...,,Czy dobry Dj nie jest lepszym rozwiązaniem niż przeciętny zespół?” Szanowni Państwo to są wasze ciężko zarobione pieniążki i warto wiedzieć, na co się je wyda, a wesele to nie kolejne urodziny… pozdrawiam
Prawda....
Zgadzam się DJ- ma być dobry i znać się na rzeczy. Sam kiedyś w latach 90 tych byłem DJ-em dlatego postanowiłem że wezmę udział w tej dyskusji. Niestety Dj-e oderwani jak to określono wyżej granatem od konsoli bardzo zaniżają poziom. To przykre że ludzie wrzucają wszystkich do jednego wora. Dobrzy Dj-e i z dużym doświadczeniem (niejednokrotnie zarabiając na swój własny chleb) maja kłopot z zagraniem na weselu aby to zrobić muszą się zniżać cenowo do poziomu tandeciarzy bez pojęcia Z zespołami jest podobnie...ale to wątek na inny temat.
Laptopom i głośniczkom zdecydowane NIE.